Vi finner ett stort nöje i att laga mat med de bästa råvarorna för stora och små tillställningar.
Smakrik Catering ägs och drivs av Martin Svensson. Vi har många års erfarenhet i restaurangbranschen med start i köket som utbildade kockar och därefter erfarenheter både från restauranger lokalt, nationellt och internationellt.
Förrätter | |
---|---|
Skagerncanapé
Serveras med löjrom.
|
85:- /pers |
Gravlaxcanapé
Klassisk gravlaxcanapé med hovmästarsås.
|
70:- /pers |
Paj med feta ost
Lufttorkad skinka och soltorakde tomater.
|
65:- /pers |
Ankleverpaté
Serveras på mörkt bröd med fikonmarmelad.
|
95:- /pers |
Canapé
Med renrostbiff och äppelchutney, pepparrotscreme.
|
65:- /pers |
Dill och kräftcheesecake
Serveras med sparris och skottsallad.
|
60:- /pers |
Varmrätter | |
---|---|
Wallenbergare
Med potatispuré, skirat smör, gröna ärtor samt rårörda lingon.
|
145:- /pers |
Fiskgratäng
Med kräftor och västerbottenost, potatispuré smaksatt med jordärtskocka.
|
Dagspris |
Lammrostbiff
Med en getostcreme, balsamicosky, rostade rödbetor och potatis.
|
185:- /pers |
Fläskfilé
Med chipotlebearnaise, grönsakswook och potatiskaka.
|
145:- /pers |
Örtbakad lax
Med dillhollandaise, grön sparris och rotfruktskaka.
|
155:- /pers |
Oxfilé
Skogssvampsfräs med röktsidfläsk, vitlökscreme, rödvinssky samt potatisbakelser.
|
195:- /pers |
Soppor | |
---|---|
Gulaschsoppa
Serveras med hembakat bröd samt crème fraiche och ost.
|
115:- /pers |
Smakrik´s fisk och skaldjurssoppa
Serveras med hembakat bröd, aioli och skaldjur efter önskemål.
|
130:- /pers |
Karljohansvampsoppa
Serveras med en canapeé på mörkt hembakat bröd, rökt skinka samt hjortron och en jordärtskocks creme.
|
140:- /pers |
Vitsparrissoppa
Smaksatt med tryffelolja, serveras med örtbakad lax samt hembakat bröd med brieost.
|
130:- /pers |
Landgångar |
---|
Småspett (30kr/pers) | |
---|---|
Fläskfiléspett
Serveras med rostad paprikacreme.
|
|
Laxspett
Serveras med lime och honungsyoughurt.
|
|
Lammfärsspett
Serveras med getostcreme.
|
|
Kycklingspett
Serveras med rökig BBQ-sås.
|
|
Grillat grönsaksspett
Serveras med hummos.
|
Plockmat (25kr/pers) | |
---|---|
Skagenröra med löjrom. | |
Gravlax med hovmästarsås. | |
Gorgonzola & fikonmarmelad. | |
Parmaskinka med soltorkad tomatcreme. | |
Renrostbiff, äppelchutney, pepparrotscreme. | |
Lamm, getost och rödbeta. | |
Hemrökt hjort, jordärtskocksmousse, hjortron, västerbottenost. Sill och potatis, rödlök. | |
Tonfiskcheviche. |
Buffeér | |
---|---|
Alternativ 1 (min 15 pers)
Inkokt lax med dill och romsås, rostbiff med pickles, potatissallad smaksatt med dijonsenap, grönsallad samt hembakat bröd.
|
140:- /pers |
Alternativ 2 (min 15 pers)
Mozzarella och basilikafyllda kycklingfi leér, honung och vitlöksyoghurt, cous-coussallad, pastasallad med oliver och soltorkade tomater, ruccolavinegrette samt hembakat bröd.
|
145:- /pers |
Alternativ 3 (min 15 pers)
Älgfärsspett, kantarell creme, inkokt lax, pepparotssås, potatis och rotfruktspaj, syltad rödlök, bönsallad, hembakat bröd.
|
155:- /pers |
Alternativ 4: Medelhavsbuffé (min 15 pers)
Italiensk lufttorkad skinka, salami, kyckling, oliver, vitello tonnato, pastasallad, kall svamprisotto, tomat och mozzarella sallad, hyvlad parmesanost, laxsallad med vitlök och lime, taleggiospett med fikon och balsamicosirap, hembakat bröd och grissini.
|
250:- /pers |
Alternativ 5: Svensk buffé (min 15 pers)
Varmrökt lax, gubbröra på matjesill, västerbottenostpaj, skagernröra med löjrom. Hemrökt ren, hjortroncreme och västerbottenost. Potatissallad med kantareller. Små wallenbergare, rårörda lingon. Hembakat bröd & smör.
|
255:- /pers |
Alternativ 7: Viltbuffé (min 30 pers)
Tjälknöl på älg, rödlöksmarmelad, enbärsgravad lax, löjromssås, rökta korvar, viltpaté, hemrökt hjort, jordärtskocksmousse, hjortron, sallad på grönkål och fikon, syltade kantareller, kräftsoppa med krondill, västerbottenostpaj, hembakat bröd.
|
280:- /pers |
Dersserter | |
---|---|
Ostfat
3 olika sorter serveras med passande tillbehör.
|
95:- /pers |
Hjortronpannacotta
Serveras med mylta.
|
75:- /pers |
Vit chokladmousse
Serveras med jordgubbskompott.
|
45:- /pers |
Tiramisu
Smaksatt med Cognac och Kahloua.
|
50:- /pers |
Mörk chokladtårta
Serveras med rårörda hallon och vispgrädde.
|
45:- /pers |